Poniedziałek
20.05

Śniadanie - stół szwedzki:
kasza kukurydziana na mleku, jajko gotowane, szynka(0,20g), ogórek małosolny, rzodkiewka, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata z cytryną, banan, morele suszone.
Obiad:
zupa koperkowa z ziemniakami, pulpet w sosie pieczarkowym(0,50g), kasza kuskus, surówka wiosenna (ogórek, sałata, rzodkiewka) z jogurtem, mieszanka warzywna, kompot truskawkowy.
Podwieczorek:
budyń waniliowy z sokiem malinowym (wyrób własny) chrupki kukurydziane, gruszka. Przekąska:
owoce.

Wtorek
21.05

Śniadanie - stół szwedzki:
kakao na mleku, salami paprykowe(0,20g), ser żółty (0,30g), pomidory, papryka, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata z cytryną, pomarańcze, ogórek do chrupania.
Obiad:
zupa z białej i czerwonej fasoli z mięsem mielonym i ziemniakami, makaron z wątróbką po brazylijsku(0,50g), pomidory z bazylią, lemoniada pomarańczowa z mięta.
Podwieczorek:
ciasto kakaowe z owocami (wyrób własny) herbata z pigwą jabłko. Przekąska:
owoce.

Środa
22.05

Śniadanie - stół szwedzki:
płatki ryżowe na mleku, szynka z indyka(0,20g), humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata z cytryną, jabłko.
Obiad:
zupa kalafiorowa z zacierkowa, pieczeń rybna (0,55g) sos chrzanowy, ziemniaki, fasolka szparagowa z natką i czosnkiem surówka z kiszonej młodej kapusty, kompot wiśniowy.
Podwieczorek:
twarożek waniliowy w miseczce waflowej posypane rodzynką(100g) winogrona.
Przekąska:
owoce.

Czwartek
23.05

Śniadanie - stół szwedzki:
płatki owsiane na mleku, ser biały trzy smaki (0,30g) (naturalny, szczypiorkowy, rzodkiewkowy), dżem wiśniowy, pieczywo mieszane, masło, kiwi, orzechy.
Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem, kotlet mielony (0,50g), ziemniaki z zieleniną, warzywa grillowane, sałata z jogurtem, kompot wiśniowy.
Podwieczorek:
bułka z budyniem, herbata malinowa, gruszka.
Przekąska:
owoce.

Piątek
24.05

Śniadanie - stół szwedzki:
mleko sojowe, polędwica sopocka (0,20g), pasta z sera białego i awokado (0,30g), papryka, ogórek zielony, pieczywo mieszane, masło, herbata miętowa, melon.
Obiad:
zupa bulion mięsno- warzywny z makaronem ryżowym, kurczak po chińsku (0,50g) ryż basmatii, surówka z białej kapusty z marchewką sosem tao – tao, herbata zielona.
Podwieczorek:
maślanka truskawkowa z płatkami kukurydzianymi, jabłko.
Przekąska:
owoce.

 

fblogo glowne


 

Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi Nr 1 „Pod Topolą” w Raszynie 
sekretariat@przedszkoletopola.pl 
Siedziba ul. Pruszkowska 21c 05-090 Raszyn
tel. 22 498 14 06 Pn.-Pt. 7:00-17:30