Poniedziałek
16.05

Śniadanie - stół szwedzki:
-herbata z cytryną i miodem 150ml,
-ser wędzony 20g,
-szynka 10g,
-ogórek zielony,
-pomidor,
-szczypiorek,
-pieczywo mieszane,
-masło (alergeny: białko mleka krowiego, gluten),
-gruszka 80g

Obiad:
Zupa:
-z soczewicy, z ziemniakami 250 ml (alergeny: białko mleka krowiego, seler),
Drugie danie:
-racuchy z jabłkiem 100g,
-kalarepka do chrupania (alergeny: gluten, białko mleka krowiego)
,-woda z cytryną i melisą,

Podwieczorek:
-zielono fioletowy pudding /maślanka naturalna, banan, gruszka, czarna porzeczka, płatki jaglane, sok pomarańczowy, miód/ (alergeny: gluten, białko mleka krowiego)

Wtorek
17.05

Śniadanie - stół szwedzki:
-herbata z dzikiej róży 150ml,
-szynka drobiowa 10g,
-pasta z twarogu i szprotki w oleju oraz porem 30g (alergeny: białko mleka krowiego),
-sałata,
-papryka,
-rzodkiewka,
-szczypiorek,
-pieczywo mieszane (alergeny: gluten),
-masło (alergeny: gluten, białko mleka krowiego),
-pomidorki chery,
-gruszka 80g

Obiad:
Zupa:
-ziemniaczana z koperkiem 250ml (alergeny: białko mleka krowiego, seler),
Drugie danie:
-gulasz wołowy z warzywami korzennymi 50g, (alergeny: gluten, białko mleka krowiego),
-kasza gryczana 35g,
-surówka z białej kapusty oraz jabłkiem 50g,
-fasolka szparagowa 50g,
-kompot z mieszanki owocowej,

Podwieczorek:
-ciasto jogurtowo owsiane 60g,
-herbata owocowa,
-banan 80g (alergeny: białko mleka krowiego)

Środa
18.05

Śniadanie - stół szwedzki:
-płatki jaglane z pomarańcza i słonecznikiem 200ml (alergeny: białko mleka krowiego),
-pasta z ciecierzycy z żurawiną 30g (alergeny: białko mleka krowiego),
-salami 10g,
-ogórek zielony,
-pomidor,
-szczypiorek,
-roszponka,
-pieczywo mieszane (alergeny: białko mleka krowiego, gluten),
-masło,
-melisa,
jabłko 80g

Obiad:
Zupa:
-krupnik z ziemniakami i zieleniną 250ml (alergeny: białko mleka krowiego, seler),
Drugie danie:
-pierogi z mięsem i kapustą 80g, (alergeny: białko mleka krowiego, gluten),
-sałata z sosem musztardowym 80g,
-kompot wiśniowy .

Podwieczorek:
-budyń waniliowy 200ml (alergeny: gluten, białko mleka krowiego),
- kiwi 1/2szt,

Czwartek
19.05

Śniadanie - stół szwedzki:
-kakao na mleku 200ml (alergeny: białko mleka krowiego),
-polędwica sopocka 10g,
-twarożek z cebula prażoną 30g (alergeny: białko mleka krowiego),
-pomidor,
-rzodkiewka,
-rukola,
-szczypiorek,
-ogórek zielony,
-pieczywo mieszane (alergeny: białko mleka krowiego, gluten),
-masło,
-banan 80g

Obiad:
Zupa:
-rosół z makaronem 250ml (alergeny: białko mleka krowiego, seler),
Drugie danie:
-pałki z kurczaka w pomarańczach 1szt (alergeny: gluten, białko mleka krowiego)
,-kasza bulgur 35g,
-mizeria z jogurtem 50g,
-warzywa gotowane z ziołami 50g,
-kompot z truskawkowy

Podwieczorek:
-kasza manna z musem malinowym 200ml,
-kokosem i wiórkami czekolady (alergeny: białko mleka krowiego, gluten),
-jabłko 80g

Piątek
20.05

Śniadanie - stół szwedzki:
-mleko bananowe 180ml (alergeny: białko mleka krowiego),
-jajko gotowane ½ szt.,
-sos jogurtowo szczypiorkowy 20g,
-szynka wędzona 10g,
-papryka,
-ogórek zielony,
-sałata,
-szczypiorek,
-pieczywo mieszane (alergeny: białko mleka krowiego, gluten),
-masło,
-półmisek owocowo warzywny,

Obiad:
Zupa:
-krem z selera oraz groszkiem ptysiowym 250ml (alergeny: białko mleka krowiego, seler),
Drugie danie:
-miruna w panierce 50g (alergeny: gluten, białko mleka krowiego),
-ziemniaki z koperkiem 200g,
-surówka z buraka, pora, żurawiną i jogurtem 50g,
-marchewka kostka gotowana 50g,
-kompot jabłko z gruszką i gożdzikami

Podwieczorek:
-twarożek z rodzynkami i cynamonem 100g,
-chrupki kukurydziane (alergeny: białko mleka krowiego, gluten),
-pomarańcza 80g,

 

 

fblogo glowne


 

Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi Nr 1 „Pod Topolą” w Raszynie 
sekretariat@przedszkoletopola.pl 
Siedziba ul. Pruszkowska 21c 05-090 Raszyn
tel. 22 498 14 06 Pn.-Pt. 7:00-17:00