Poniedziałek
17.02

Śniadanie - stół szwedzki: Kasza kukurydziana na mleku, ser Capri typu włoskiego/0,30g/polędwica sopocka /0,20g/papryka, cykoria, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata z cytryną.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami spaghetti z sosem bolońskim, mix sałat z sosem koperkowym, kompot owocowy.

Podwieczorek: Kisiel truskawkowy/wyrób własny/chrupki kukurydziane, winogrona. owoce.

Przekąska:
owoce

Wtorek
18.02

Śniadanie - stół szwedzki: Kakao na mleku, jajecznica na szynce szczypiorek, pieczywo mieszane, masło

Obiad: Rosół z makaronem, udko pieczone/1szt/ziemniaki z zieleniną, kapusta pekińska gotowana z koperkiem, kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Sałatka z szpinaku z fetą i pomidorkami koktajlowymi z pestkami słonecznika, pieczywo graham Oskroba, herbata lipowa, banan, owoce

Przekąska:
owoce.

Środa
19.02

Śniadanie - stół szwedzki: Płatki orkiszowe na mleku, salami /0,20g/ser biały w plastrach /0,30g/dżem wiśniowy, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, pieczywo mieszane ,masło, herbata z cytryną .

Obiad: Zupa barszcz biały z ziemniakami, pierogi z serem /wyrób własny/polewa truskawkowa, brzoskwinie w syropie, kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Pasta z makreli wędzonej /0,30g/ogórek kiszony, szczypiorek, pieczywo razowe, masło, herbata z cytryna, kiwi, owoce..

Przekąska:
owoce.

Czwartek
20.02

Śniadanie - stół szwedzki: Płatki owsiane na mleku, pasta z jajka i prażonej cebuli/0,30g/pasztet domowy /0,20g/pomidor, ogórek kiszony szczypiorek pieczywo mieszane, masło, rodzynki.

Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami, polędwiczki drobiowe pieczone/0,50g/ryż z warzywami z curry ,sałata lodowa z sosem czosnkowym marchewka gotowana, kompot z czarnej porzeczki..

Podwieczorek: Serek waniliowy z świeżymi owocami /pomarańcze, winogrona 100g/biszkopty bez cukru owoce.

Przekąska:
owoce.

Piątek
21.02

Śniadanie - stół szwedzki: Płatki jaglane na mleku, szynka opiekana /0,20g/ser żółty/0,30g/rzodkiewka, cykoria szczypiorek ,pieczywo mieszane, masło ,herbata miętowa

Obiad: Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur, ryba po grecku /0,50g/, ziemniaki z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem ,kompot malinowy.

Podwieczorek: Ryż z jabłkiem i jogurtem owoce

Przekąska:
owoce.

 

fblogo glowne


 

Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi Nr 1 „Pod Topolą” w Raszynie 
sekretariat@przedszkoletopola.pl 
Siedziba ul. Pruszkowska 21c 05-090 Raszyn
tel. 22 498 14 06 Pn.-Pt. 7:00-17:30