Poniedziałek
2.03

Śniadanie - stół szwedzki: Płatki ryżowe na mleku ,szynka wędzona/0,20g/małe mozarelki, rzodkiewka, pomidor ,szczypiorek, pieczywo mieszane ,masło, herbata z cytryna ,rodzynki Zupa ogórkowa z ziemniakami ,polędwiczki wieprzowe z jabłkiem i majerankiem/0,50g/ryż brązowy, surówka z czerwonej kapusty, ,kompot truskawkowy.

Obiad:

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy/wyrób własny/chrupki kukurydziane winogrona, owoce.

Przekąska:
owoce

Wtorek
3.03

Śniadanie - stół szwedzki: Płatki orkiszowe na mleku ,pasta z szynki i jajka ,pasztet domowy /0,50g/ogórek zielony ,papryka, kiełki lucerny ,pieczywo mieszane ,masło ,herbata owocowa

Obiad: Rosół z makaronem, udziki pieczone/1szt/ ,ziemniaki z zielenina ,mieszanka warzyw z sosem ziołowym Sałata lodowa z jogurtem kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Sałatka jarzynowa ,bułka wrocławska z masłem, herbata malinowa z miodem ,banan, owoce

Przekąska:
owoce.

Środa
4.03

Śniadanie - stół szwedzki: Kawa inka na mleku ,kiełbasa krakowska podsuszana /0,20g/ser żółty /0,30g/,cykoria ,ogórek kiszony, szczypiorek, pieczywo mieszane ,masło, herbata z cytryną ,rzodkiewka do chrupania

Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami, gulasz cielęcy /0,50g/kasza jęczmienna ,marchewka w kulkach, mix sałat z sosem winegrett ,kompot malinowy.

Podwieczorek: Ciasto z jabłkami, maślanka truskawkowa, owoce.

Przekąska:
owoce.

Czwartek
5.03

Śniadanie - stół szwedzki: Makaron na mleku, filet z indyka /0,20g/twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem/0,30g/ogórek zielony ,pomidor, pieczywo razowe z słonecznikiem ,herbata z cytryną

Obiad: Zupa grochowa z kaszą kuskus, klopsik rybny w sosie pomidorowym /0,50g/ziemniaki z zieleniną, jarmuż gotowany ,surówka z kiszonej kapusty ,kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Jabłka pieczone z powidłami ,biszkopty bez cukru ,owoce..

Przekąska:
owoce.

Piątek
6.03

Śniadanie - stół szwedzki: Płatki jaglane na mleku ,szynka opiekana /0,20g/humus z awokado/0,30g/pomidor, ogórek kiszony, szczypiorek ,pieczywo mieszane, masło ,herbata z cytryną orzechy włoskie.

Obiad: Zupa barszcz biały z ziemniakami, kluski leniwe z serem i szpinakiem posypane żółtym serem/100g/marchewka tarta z jabłkiem i jogurtem, kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Kabanosy drobiowe /0,20g/kajzerka grahamka ,masło, pomidorki koktajlowe ,herbata owocowa, jabłko, owoce.

Przekąska:
owoce.

 

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /modules/mod_cookiesaccept/mod_cookiesaccept.php on line 24

Polityka prywatności

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że Czytaj więcej…

Zrozumiałem

fblogo glowne


 

Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi Nr 1 „Pod Topolą” w Raszynie 
sekretariat@przedszkoletopola.pl 
Siedziba ul. Pruszkowska 21c 05-090 Raszyn
tel. 22 498 14 06 Pn.-Pt. 7:00-17:30