Poniedziałek
18.11

Śniadanie - stół szwedzki:Kasza manna na mleku, kiełbasa krakowska /0,20g/ ser żółty/0,30/, pomidor, liście szpinaku, ogórek kiszony, pieczywo mieszane, masło, herbata z cytryną, marchewka do chrupania

Obiad:Zupa zacierki z warzywami, kotlet schabowy/0,50g/ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej czerwonej z jabłkiem, kompot malinowy

Podwieczorek: Miseczka ryżowa z migdałami i morelami, banan, owoce.

Przekąska:
Owoce.

Wtorek
19.11

Śniadanie - stół szwedzki: Płatki owsiane na mleku, twarożek naturalny/0,3g/szynka drobiowa/0,20g/ papryka, rzodkiewka, szczypiorek, pieczywo żytnie z ziarnami słonecznika, masło, banany suszone

Obiad: Zupa brokułowa z kaszą kuskus, lazania z mięsem i warzywami, mix sałat z sosem koperkowym i granatem, kompot owocowy.

Podwieczorek: Jabłka pieczone z powidłami i migdałami, ciasteczka owsiane, owoce

Przekąska:
owoce.

Środa
20.11

Śniadanie - stół szwedzki: Płatki kukurydziane cynamonowe na mleku, pasztet domowy/0,20g/pasta z łososiem i serkiem, rukola, cykoria, rzodkiewka, pieczywo mieszane, masło, herbata z cytryną, orzechy

Obiad: Zupa barszcz biały z ziemniakami, pierogi z serem 100g /wyrób własny/ polewa jagodowa, plaster ananasa, kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Kisiel truskawkowy /wyrób własny/chrupki kukurydziane, winogrona, owoce.

Przekąska:
owoce.

Czwartek
21.11

Śniadanie - stół szwedzki: Makaron nitki na mleku, szynka z pieca /0,20g/pasta z jajka i prażonej cebuli z koperkiem /0,30g/pomidor, ogórek kiszony, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło

Obiad: Zupa krem warzywny z burakami i mlekiem kokosowym z grzankami ziołowymi, ryba po grecku/0,50g/ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Deser waniliowy w wafelku z owocami, talarki orkiszowe, owoce.

Przekąska:
owoce.

Piątek
22.11

Śniadanie - stół szwedzki: Płatki orkiszowe na mleku, szynka wędzona /0,20g/humus z suszonymi pomidorami i żurawiną /0,30g/ papryka ogórek kiszony ,szczypiorek, pieczywo mieszane ,masło herbata lipowa

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, gulasz cielęcy /0,50g/ kasza gryczana, surówka z białej kapusty fasolka szparagowa, kompot owocowy

Podwieczorek:Pasta z makreli wędzonej z jajkiem /0,30g/ ogórek kiszony, szczypiorek, pieczywo żytnie, masło herbata z cytryną kiwi, owoce.

Ryż z duszonymi jabłkami z jogurtem.

Przekąska:
owoce.

 

fblogo glowne


 

Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi Nr 1 „Pod Topolą” w Raszynie 
sekretariat@przedszkoletopola.pl 
Siedziba ul. Pruszkowska 21c 05-090 Raszyn
tel. 22 498 14 06 Pn.-Pt. 7:00-17:30