Poniedziałek
18.03

Śniadanie - stół szwedzki:
płatki jęczmienne na mleku, serek almette ziołowy (0,20g), pasztet domowy (0,20g), szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, szczypiorek, pieczywo pszenno -żytnie, masło(0,15g), herbata z cytryną.
Obiad:
zupa ogórkowa z ziemniakami i natką, klopsik w sosie pomidorowym (0,50g) ryż (200g) mizeria z śmietaną(0,50g) kompot wiśniowy.
Podwieczorek:
Twarożek z musem brzoskwiniowym(100g), bułeczka z kruszonką, kakao, jabłko. Przekąska:
owoce.

Wtorek
19.03

Śniadanie - stół szwedzki:
płatki kukurydziane na mleku, twarożek z awokado(30g) szynka, rzodkiewka, pomidor szczypiorek, pieczywo żytnie z słonecznikiem, masło(0,15g), herbata malinowa, sok (winogron, kiwi, mięta- wyrób własny).
Obiad:
zupa krupnik z ziemniakami, spaghetti z sosem bolońskim(0,50g), mix salat z sosem koperkowym, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek:
Jabłka duszone z ryżem i jogurtem (wyrób własny).
Przekąska:
owoce.

Środa
20.03

Śniadanie - stół szwedzki:
kawa zbożowa Anatol na mleku, szynka (0,20g) jajko, ogórek kiszony, papryka, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata miętowa, gruszka.
Obiad:
zupa pomidorowa z kaszą kuskus, kotlet drobiowy (0,50g) ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i kukurydzą, buraki pieczone, kompot truskawkowy.
Podwieczorek:
budyń czekoladowy (wyrób własny) chrupki kukurydziane, melon.
Przekąska:
owoce.

Czwartek
21.03

Śniadanie - stół szwedzki:
płatki owsiane na mleku, kiełbasa podsuszana krakowska(0,20g) ser żółty zielony (0,20g) ogórek zielony, papryka, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło.
Obiad:
zupa krem zielony z parmezanem, kopytka szpinakowe, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym (0,50g)), sałata z jogurtem, kompot śliwkowy.
Podwieczorek:
Serek waniliowy z galaretką winogronową, biszkopty bez cukru, gruszka.
Przekąska:
owoce.

Piątek
22.03

Śniadanie - stół szwedzki:
płatki ryżowe na mleku ,humus z oliwkami (wyrób własny), polędwica drobiowa (0,20g) ogórek zielony, pomidor, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło(0,15g), herbata z cytryną.
Obiad:
zupa barszcz biały z jajkiem, ryba po grecku (0,55g), ziemniaki z natką (200g), surówka porowa z jabłkiem i kukurydzą (100g), kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek:
koktajl wiśniowy (wyrób własny) pieczywo kukurydziane, melon.
Przekąska:
owoce.

 

fblogo glowne


 

Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi Nr 1 „Pod Topolą” w Raszynie 
sekretariat@przedszkoletopola.pl 
Siedziba ul. Pruszkowska 21c 05-090 Raszyn
tel. 22 498 14 06 Pn.-Pt. 7:00-17:30